Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ABD Tüketici Güveni ve konut fiyatları verilerini beklemeleri ile birlikte durgun seyrediyor. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları da fazla değişiklik göstermedi.

Lastik üreticisi Continental AG, Schaeffler AG'nin şirketteki yüzde 10.4'lük payını satmaya başlamasının ardından yüzde 4.4 değer kaybetti. İngiltere'de kamu kontrolündeki en büyük banka olan Royal Bank of Scotland Group Plc, konuya yakın kaynakların, yöneticilerin Libor manipülasyonuna göz yumduğunu kaydetmesinin adından düştü. Standard Chartered Plc, en büyük hissedarının, bankadaki payı için potansiyel alıcılarla görüşmeye başladığı yolundaki haber sonrası yüzde 1.5 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 08:04'te 274.96 puana geldi. Gösterge endeks, Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılarının sınırsız tahvil alımı planı açıklaması ve Fed'in üçüncü tur parasal genişlemeye gitmesinin desteği ile, 4 Haziran'da gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 17'lik bir ralli yaptı.

Londra'da Capital Spreads traderı Jonathan Sudaria, "Önemli merkez bankalarının açıkladığı ilave teşvik duyrularından bu yana, belli bir yön pek bulunamıyor. Ilımlı kazançlar ya da kayıplar bir gün sonra tersine dönebiliyor" dedi ve "Merkez bankalarından gelen destek, risk varlıklarının fiyatlanması ile birlikte tahribat yaratıyor. Zira parasal genişlemelerin son turlarının sınırsız yapıda olması, tradrları, kötü haberlerde piyasaları düzeltme konusunda uyuşturuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500 endeks kontratı bugün yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi de aynı oranda çıkış gerçekleştirdi.