KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Avrupa'daki borç krizinin daha da kötüleştiği endişeleriyle üst üste 5. gün düşerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Temmuz ayından bu yana en uzun gerilemesine katkıda bulundu.

Emtia ve teknoloji şirketleri, endekste bulunan 10 sanayi grubunun içerisinde en çok düşüşü kaydederken, en az yüzde 0.5 geriledi. Newmont Mining Corp., şirketin Avustralya'da değer istihdam kesimine gitmesiyle yüzde 1.2 değer kaybederken, Jabil Circuit Inc. hayal kırıcı beklentilerin gölgesinde yüzde 8.6 düştü.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:09'da yüzde 0.3'lük düşüşün ardından 1,436.96 puana indi. Dow Jones ise 1.99 puan, yüzde 0.1'den daha az, düşerek 13,455.56 puan oldu. S&P 500'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 19 üzerinde seyrediyordu.

Wells Fargo Private Bank stratejisti Sean Lynch, "Şu anda teşviğin daha da eklendiği fakat küresel ekonomide gözle görülür bir gelişmenin yaşanmadığı bir noktadayız" diyerek, İspanya ve Yunanistan'dan gelen haberlerin, hisse yatırımcılarının biraz mola vermesine gerektiğine inandığını belirtti.

Hisseler, Almanya, Hollanda ve Finlandiya'nın İspanya'ya çağrı yaparak bankalarından kaynaklanan problemlere karşı göğüs germesi gerektiğini söylemesinin ardından dünya genelinde düşüş yaşadı.

Advertisement