KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Çin hükümetinin ekonomik büyümeyi destekleyebilmek amacıyla yeni teşvik önlemleri açıklayacağı söylentileri ve İspanyol hükümetinin 2013 bütçesini açıklamasıyla yükseldi ve dün gördüğü son 2 ayın en düşük seviyesinden tekrar yukarı çıktı.

Credit Agricole SA, Emproiki Greek bölümünü satabileceği açıklamasının ardından yüzde 3.9 ilerledi. Opap SA ise, Greece’s Hellenic Republic Varlık Geliştirme Fonu'nun, hükümetin şirketteki hissesini satın alması için ilgili kurumlara duyuru yapması üzerine yüzde 3'lük bir sıçrayış gerçekleştirdi. Avrupa'nın en büyük 2. giyim perakendecisi Hennes & Mauritz AB, 3. çeyrek karının analistlerin tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 5.8 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle yüzde 0.4 yükselerek 271.83 puana çıktı. Avrupa hisseleri bu çeyrekte şimdiye kadar yüzde 8.2'lik bir ralli yaparken, 2009'dan bu yana en büyük çeyrek dönemlik kazanca doğru ilerliyor. Endeks, bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Haziran'ın yüzde 16 üzerinde seyrediyor.

Advertisement