Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tüketici harcamaları enflasyona uyarlanmasının ardından Ağustos ayında çok az yükselerek ekonomik genişlemenin ivme kazanmakta zorlandığını gösterdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından bugün açıklanan rakamlar, hanehalkı harcamalarının yüzde 0.5 arttığını gösterirken, bu rakam Bloomberg tarafından görüşülen ekonomistlerin tahmin medyanına uydu. Bu yükseliş fiyatlardaki yüzde 0.4'lük artışı yansıtırken, "gerçek harcama" oranı yüzde 0.1 olarak kaldı.

Durgun istihdam piyasası ve yükselen gıda ve akaryakıt fiyatları hanehalkını sıkıştırırken, yasa yapıcıların önümüzdeki sene vergileri arttırarak hükümet harcamalarının kesilmesini öngören mali uçurumu göz ardı edemeyecekleri endişeleri yükseldi. Aynı zamanda yükselen hisse fiyatları ve düzelen konut piyasası, talebi destekleyerek Tüketici Güvenini yerine getirebilecek gibi görünüyor.

RDQ Economics şef ekonomisti John Ryding, istihdamın yavaşladığını ve doğal olarak gelir büyümesinin çok az olduğunu ifade etti. Bloomberg tarafından görüşü alınan 77 ekonomistin tahminleri yüzde 0.1 ve yüzde 0.8'lik kazançlar arasında değişiklik gösterdi.