Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wall Street bankalarının hisse senedi işlemleri birimleri, hisse senetlerinin 2009'dan bu yana görülen en güçlü rallisinden yeterince yararlanamıyor. Zayıf işlem hacimleri ve hâli hazırda düşük seviyelerdeki marjlar, bankaların 6 yılın en kötü yıllık performansını göstermesine neden oluyor.

JP Morgan Chase&Co.'nun analistlerinden Kian Abouhossein, 3. çeyrek hisse işlemleri kazançlarının, 2011'in aynı döneminin yüzde 14 altına gerileyeceğini öngörerek, kazançların 5 çeyrek üst üste yüzde 8'in üzerinde düşüşe işaret edebileceğini söyledi. UBS AG'nin analistlerinden Brennan Hawken ise müşterilerine yazdığı 19 Eylül tarihli notunda, ABD'nin en büyük 5 yatırım bankasının tüm yıllık kazançlarının 2006'dan bu yana en düşük seviyesinde olabileceği tahmininde bulundu.

Geçtiğimiz yıl en büyük dokuz küresel yatırım bankasına toplamda 40 milyar dolar getiren hisse senedi işlemleri, sermaye zorunluluklarının bu alanı sabit gelir getirileri kadar zorlamamasından ötürü cazip bir ticaret hâline geldi. Ancak yatırımcıların küresel ekonomiye ilişkin şüphelerinin etkisiyle görülen zayıf işlem hacimleri, iyimserliği de olumsuz etkiledi.

Hâli hazırda zayıf marjlara sahip olan bankaların hisse senedi işlemlerinin, şimdi daha da kötüye gidebileceğini söyleyen Atlantic Equities LLP'nin analistlerinden Richard Staite, "Marjlardaki oyuncular bu hatlara dikkat etmesi gerekecek" dedi.