Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un kurtarma başvurusunun aciliyetinin olmadığını söylemesi ve Çin'de hizmet sektörünün Mart 1011'den bu yana en düşük büyümesini kaydetmesi üzerine Asya Borsaları geriledi.

Tiffany&Co.'dan daha fazla kazancı olan Chow Tai fook Jewellery Group Ltd., Çinli perakendeciler arasındaki düşüşü devam ettirdi ve yüzde 3.6 değer kaybetti. Satışlarının yüzde 31'ini Avrupa'da kaydeden fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 2.3 düştü. Japon ilaç üreticisi Daiichi Sankyo Co., ortağının kanser tedavisi çalışmasını durdurması üzerine yüzde 5.6 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 121.58 puana düştü. Endekste değer kazanan her 3 hisseye karşılık 5 hisse değer kaybetti. Endeks, Avrupa'daki siyasi anlaşmazlığın, borç krizinin çözümünü önleyeceği endişesiyle 3. haftasında da ekside seyrediyor. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy dün yatırımcıları hayal kırıklığına uğratarak, kurtarma başvurmasının acelesinin olmadığını söyledi.

Avrupa'daki birçok sorunun ve kemer sıkma programlarını uygulamanın zor olduğunu belirten Baring Asset Management Ltd.'ın analistlerinden Khiem Do, İspanya'nın finansal yardıma ihtiyacının olduğunu, ancak her zaman siyasi ve sosyal faktörlerin de bulunduğuna dikkat çekti. Do, Çin'in kendi zaman diliminde ekstra teşvik önlemleri açıklayacağını söyledi.