Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Düşüş yaşadığı tahmin edilen Avrupa perakende satışlarının açıklanmasının öncesinde altın emtiaya uyarak düşüş eğiliminde seyrediyor.

Spot altının onsu yüzde 0.2 kadar düşüşle 1,771.35 dolara geriledi ve Singapur'da yerel saatle 14.29'de 1,773.40 dolardan alıcı buldu. Kıymetli metal, üçüncü çeyrekte 2010'dan beri yüzde 11 tırmandı. Gümüşün onsu ise pek fazla değişim göstermeyerek 34.641 dolar oldu. Aralık teslimli altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek 1,775.30dolardan alıcı buldu.

Avrupa Merkez Bankası yöneticilerinin yarın karar verecekleri para politikasının öncesinde euro bölgesi perakende satışlarının ağustos ayında temmuz ayında olduğunu gibi gerilediği tahmin ediliyor. Emtianın işlem gördüğü Standard & Poor’s GSCI Endeksi bu yıl yüzde 2.7 aşağıda seyrediyor.

Westpac Banking Corp analisti Justin Smirk konuyla ilgili "Yılın geri kalanı için altında ilgili ılımlı olarak aşağı yönlü eğilim bekliyorum. Fiyatlar rölatif olarak çok yüksek ve bu mücevher ve diğer kıymetli metal ürünlerini tüketmek isteyenlerin şevkini kırıyor." yorumunda bulundu.