Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan'ın yabancı yatırımı çekmek üzere daha fazla adım atmayı düşünmesi ve ABD'de istihdam ve hizmet sektörü verilerinin beklentinin üzerinde gelmesiyle gelişen piyasalar endeksi 1 haftanın en düşüğünden sıçradı.

Lee&Man Paper Manufacturing Ltd., JP Morgan Chase&Co.'nun hisse notunu yükseltmesi sonrasında 6 haftanın en büyük sıçramasını kaydetti. Woongjin Coway Co. Ltd., Korea Ekonomic Daily gazetesinin, şirketin kreditör bankalarının MBK Partner Ltd.'ın kuruluşu almasını istediğini söylemesi üzerine yüzde 12 değer kazandı. ICICI Bank Ltd. yüzde 2.6 primlenerek Hint bankaları arasındaki kazançlara öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,004.97 puana yükseldi.

ABD'de ADP Özel Sektör İstihdam Endeksi beklentinin üzerinde kazanç sağlarken, hizmet sektörü de Eylül'de beklenenden fazla büyüdü.

Hint bakanlar bugün yabancı yatırımların sigorta ve emeklilik teşebbüslerindeki engelleri kaldırmayı değerlendiriyor.

ABD verilerinin, hisse senedi piyasalarındaki yatırımcıların beklentilerini desteklediğini belirten Maybank Kim Eng Securities Pcl'nin yatırım stratejistlerinden Pongrat Ratanatavanananda, yatırımcıların hâlen daha güvenli stratejilere eğilmesinden ötürü piyasa kazançlarının sınırlı olacağını öngördü.