Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, İspanya'nın kurtarma istemesinin zamanlamasına yönelik spekülasyonların olduğu bir ortamda, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası toplantı sonuçlarını beklemeleri ile birlikte kazançlarını geri verdi. ABD endeks vadelileri yükselirken, Asya hisse sentleri fazla değişmedi.

Halfords Group Plc, 2013 yılında şirket karının önceki tahmin aralığının üst yarısında gerçekleşeceğini kaydetmesinin ardından yüzde 13 arttı. Dünyanın ikinci en büyük diş implant üreticisi Nobel Biocare Holding AG, kötüleşen Japonya piyasasının tüm yıl karını etkileyeceğini açıklamasının ardından yüzde 7.9 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içinde yüzde 0.5'lik çıkışının önemli kısmını geri verdi ve yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 08:48'de 271.73 puana geldi. Gösterge endeks geçen hafta, Almanya ve Fransa'nın Euro Bölgesi'nde bankacılık birliğinin zamanlaması konusunda anlaşmaya varamamaları ve ABD'de üçüncü tur parasal genişlemenin büyümeyi desteklemeyebileceği endişeleri ile yüzde 2.7 düşmüştü. Ancak endeks halen bu yıl yüzde 11'lik bir ralli gerçekleştirmiş durumda. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6'lık bir çıkış gerçekleştirdi.

Capital Spreads traderlarından Daniel Victory, "Traderlar, önemli ekonomik veri açıklamalarının olduğu iki günde piyasayı yukarı taşıyorlar" dedi ve "Yarın ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi, son iki haftadır bant seyri gösteren piyasalarda ayıların ya da boğaların kontrolü almasına yardımcı olacak" şeklinde görüş bildirdi.