Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, ülkedeki ekonomik iyileşmenin umduklarından daha uzun sürdüğünü söyledi.

Üyesi olduğu Muhafazakar Parti'nin Birmingham şehrinde yapılan yıllık kongresinde konuşan Osborne, ülkenin bütçe açığını gidermek için devletin yaptığı sosyal yardımlarda 10 milyar sterlin fazladan kesintiye gidilmesinin planlandığını açıkladı. Osborne, örneğin ailelerdeki çocuk başına yapılan devlet yardımında kesintiye gidilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

George Osborne, 2015-2016 dönemi için 16 milyar sterlinlik tasarrufta bulunulması gerektiğini, aksi halde bütçenin dengelenemeyeceğini ifade etti.

İngiliz hükümeti, 2010 yılında kararlaştırılan 18 milyar sterlinlik kesinti paketine ek olarak, 2016-2017 döneminde sosyal yardımlarda 10 milyar sterlinlik ek kesintiye gitmeyi planlıyor.

Çift dipli resesyonda olan ve üç çeyrektir daralan İngiliz ekonomisinin ''iyileşmekte olduğunu'' belirten Osborne, ''Ancak iyileşme umduğumuzdan daha uzun sürüyor, çünkü zarar korktuğumuzdan daha büyük'' dedi.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'nin genel başkanı ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ise zenginler için vergi artışı yapılmadığı sürece sosyal yardımlarda kesintiye onay vermeyeceğini söylemişti. Osborne'un bugünkü önerisinin, koalisyon hükümetinde yeni bir gerginliğe neden olması bekleniyor.