Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, geçtiğimiz hafta gösterge endekslerinde yaşanan yükselişin ardından bu haftanın başlangıcında Avrupalı liderlerin bölgedeki borç krizini konuşmaya hazırlanmasıyla geriledi.

JPMorgan Chase & Co. ve Walt Disney Co. en az yüzde 0.9 düşerek en büyük firmalar arasındaki düşüşe öncülük etti. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook Inc., BTIG LLC tarafından hisse notlarının düşürülmesi üzerine yüzde 2.4 değer kaybetti. Dünyanın en büyük video üyelik sitesi Netflix Inc. ise, Morgan Stanley'nin hisse notlarını yükseltmesinin ardından yüzde 7.7'lik prim kaydetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 09:49 itibariyle yüzde 0.5'lik düşüşün ardından 1,454.37 puana geriledi. Dow Jones ise 46.31 puanlık düşüşün ardından 13,563.84 puan oldu. S&P 500'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 21 altında gerçekleşti.

KeyCorp şef yatırım stratejisti Bruce McCain, "Şimdi tekrar Avrupa'daki durumlarla uğraşıyoruz" derken, yatırımcıların, problemlerin farkına vararak daha az heyecanlı olduğu bir periyoda tekrar dönüldüğünü belirtti.

Avrupa finans bakanları Lüksemburg'ta İspanya'nın mali durumu ve daha yakın bir bankacılık sistemini tartışacakken, Alman Şansölye Angela Merkel, krizin başlangıcından beri ilk kez yarın Yunanistan'ı ziyaret etmeye hazırlanıyor. Dünya Bankası'nın raporuna göre, gelişmekte olan Doğu Asya'da ekonomik büyümenin son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 7.2'ye gerilemesi bekleniyor.