Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın bütçe kesintisi ve resesyondaki ekonomisini yeniden şekillendirme kararlığlığını öven Euro Bölgesi maliye bakanları, ülkenin eurodan çıkışının önlenmesi için kurtarma yardımlarının akmaya devam etmesi ihtimalini artırdı.

Avrupalı yetkililer 18-19 Ekim'deki AB Zirvesi'nin öncesinde Yunanistan'ın 89 politika hamlesinde bulunması talebinde anlaştı ve ülkenin 31 milyar euroluk bir sonraki kurtarma kredisi diliminin ödenmesinin tek seferde mi, yoksa parçalar hâlinde mi yapılacağı konusununu tartışmaya açık bıraktı.

Avrupa'daki kurtarma politikalarının ana saflarından Almanya'nın başbakanı Angela Merkel'in 2009'daki krizden bu yana yapacağı ilk Atina ziyaretinin öncesinde kreditörlerin Yunanistan'ın mali durumuna ilişkin şüpheleri azaldı.

Lüksemburg Başbakanı ve Eurogrup başkanı Jean-Claude Juncker, Yunan hükümetinin, koalisyon ortaklarının ülkenin ayakta kalması için gereken her şeyi yapma kararlılığı ve isteğiyle ortaya çıkan performansının kendisini şaşırttığını söyledi.

Juncker'ın övgüleri ve Merkel'in ziyareti, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın arkasının desteklendiğine işaret etti.