Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı maliye bakanlarının, Yunanistan'a yardım sağlamayı sürdüreceklerinin sinyalini vermesiyle gelişen piyasalar endeksi, enerji hisseleri öncülüğünde yükseldi.

Satışlarının yüzde 19'unu geçtiğimiz yıl Avrupa'da kaydetmiş  olan Samsung Electronics Co. 5 ayın zirvesine tırmandı. PetroChina Co., petrolün 3 gündür ilk kez sıçraması üzerine yüzde 2.9 değerlendi. Citic Securities Co., Şanghay Securities News'in hükümetin sektör içi birleşmeleri ve deniz aşırı operasyonlarının genişletilmesini destekleyeceğini yazmasının ardından görülen finansal hisselerdeki kazançları izledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yzüde 0.4 kazançla 1,001.50 puana çıktı ve dünkü yüzde 1.1 düşüşünden geri sıçradı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in 2009'da finansal krizin patlamasından bu yana Atina'ya ilk ziyaretini gerçekleştirmesinin öncesinde Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan'ın bütçe kesintisi ve resesyondaki ekonomisini yeniden şekillendirme kararlılığını övdü.

Avrupa ve Çin'den gelen her iyi haberin, hâlen daha ihtiyatlı yaklaşan ve piyasada fırsat arayan yatırımcılar için alım sinyali olduğunun altının çizen Manila'daki BPI Asset Management Inc.'in yatırım yöneticilerinden Paul Joseph Garcia, "Bir süredir düşüklerden alıp, yükselişlerin ardından kârları realize ediyor. Genel olarak, biz hâlâ daha net alıcı pozisyonundayız" dedi.