Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013-2015 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklandığı basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Tasarruf oranları konusundaki sorular üzerine OVP'de bu yıl için hesap ettikleri tasarruf oranlarının yüzde 14,3 olarak belirlendiğini kaydeden Babacan, bunun gelecek sene yüzde 15'e, 2015 yılında da yüzde 16,7'ye çıkmasını öngördüklerini söyledi.

Türkiye'de tasarrufların atmasının beraberinde yatırımların artması için de bir alan açacağını anlatan Babacan, büyümenin sadece harcamayla olamayacağını, büyümenin pek çok bileşeni olduğunu ifade etti.

''Faiz dışı fazla hedefleri IMF ile mutabık kalınmış rakamlar mı?'' şeklindeki soru üzerine Babacan, faiz dışı fazla hedeflerinin IMF ile istişare edildiğini, fakat şu anda Türkiye'nin IMF ile bir stand-by düzenlemesi içinde bulunmadığını vurguladı. Babacan, ''Onlarla herhangi bir konuda mutabık kalma mecburiyetimiz de yok, 2008 yılından beri bu böyle. IMF ile geçtiğimiz ay içerisinde istişare edildi, ama biz kendi hedeflerimizi kendimiz belirledik'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, OVP'de 2013 yılı için özelleştirme geliri hedefinin 4 milyar lira olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.