Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Avrupalı finans bakanlarının Lüksemburg'ta toplanması ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel büyüme tahminini azaltmasının ardından çok fazla değişiklik göstermedi.

Intel Corp., Sanford C. Bernstein & Co. tarafından hisse notlarının düşürülmesi üzerine yüzde 0.8 değer kaybetti. Alcoa Inc., 3. çeyrek kazanç sezonunun resmi olarak başlaması öncesi yüzde 0.5 yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık vadelileri New York saatiyle 07:26'da yüzde 0.1'den daha az düşerek 1,450.4 puana geriledi. Dow Jones vadelileri ise 4 puanlık artışla 13,505 puan oldu.

Hargreaves Lansdown Plc hisse yöneticisi Richard Hunter, "IMF'nin de altını çizdiği genel ekonomik yavaşlama, beklentiler üzerinde ağırlığını hissettiriyor" dedi. Hunter, "ABD 3. çeyrek veri sezonu daha sonra başlıyor. Bir ateşleyiciye ihtiyacı olan piyasa için 3. çeyrekte herhangi yukarı yönlü bir sürpriz çok pozitif olacaktır."

Avrupa Birliği'nin 27 üyesinin maliye bakanları, ülke liderlerinin 18-19 Ekim'deki toplantıları öncesi bugün Lüksemburg'ta bir araya geliyor. 17 ülkelik Euro Bölgesi bakanları ise dün 500 milyar euroluk (649 milyar dolar) Avrupa İstikrar Mekanizması'nın işlevsel olduğunu açıkladılar.