Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman Şansölye Angela Merkel, son 5 yıl içerisinde Yunanistan'a gerçekleştirdiği ilk ziyaretini Yunan Başbakan Antonis Samaras'ın üzerinde kemer sıkma önlemlerine aynı sıkılıkta devam etmesi için baskıda bulunmak ve Yunanistan'ın euroda kalmasını istediğini dile getirmek için kullandı.

Protestocular Parlamento dışını çevreleyerek eylemlerine devam ettikleri sırada, iki lider basın toplantısı için yan yana durdular. Angela Merkel, bir çok Yunanlının Almanya tarafından öncülük edilen acil ihtiyaç kredilerinin şartlarını suçladığı resesyonda beşinci yılını geçiren ülkede kemer sıkmanın sembolü haline gelmiş durumda bulunuyor.

Merkel, bugünkü 6 saatlik ziyaretinin yarı bölümünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın euroda kalmasını istiyorum" diyerek, "bir çok şey yapıldı ve bir çok şeyin yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

Kurtarma eforlarının sonuçsuz kalması durumunda tehlikede olan iki şey Yunanistan'ın, Euro Bölgesi üyeliği ve 2010 yılında yapılan 31 milyar euroluk (40 milyar dolar) ilk kurtarma paketi ödemesi olacak. Borç krizi o zamandan beri politika yapıcıları bir çok sıkıntıya sokarken, İrlanda, Portekiz, İspanya ve Yunanistan'ın ardından Kıbrıs da bölgeden yardım istemeye hazırlanıyor.