Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel ekonomik büyümeyle ilgili beklentilerini düşürmesi ve yatırımcıların Alcoa Inc.'ten gelecek sonuçları beklemesiyle düşüşünü 3. güne taşıdı.

Alcoa, 3. çeyrek kazanç sezonunun resmi olarak başlamasından önce yüzde 1.2 yükseldi. Intel Corp., Sanford C. Bernstein & Co. tarafından hisse notlarının düşürülmesi üzerine yüzde 1.8 değer kaybetti. Edwards Lifesciences Corp., 3. çeyrek ön satışlarının beklenenden daha düşük olacağını açıklamasıyla yüzde 19 geriledi. Netflix Inc. ise Bank Of America tarafından şirket performansınsın potansiyelin altında olduğu değerlendirmesinin gelmesiyle yüzde 7.6 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 10:32 itibariyle yüzde 0.2 düşerek 1,453.70 puana indi. Dow Jones ise çok fazla değişmedi ve 13,580.39 puanda kaldı. Bu raporun yazıldığı sırada S&P 500'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı 30 günlük ortalamanın yüzde 0.2 altında kaldı.

Huntington Asset Management şef yatırım yetkilisi Randy Bateman piyasada herkesin "bekle ve gör" modunda olduğunu ifade ederek, "Kazanç sezonuna başlıyoruz ve neler olacağına dair daha iyi bir fikir oluşacak" dedi.

Bloomberg'e görüş bildiren ekonomistler, S&P 500 için 3. çeyrek kar oranının büyük ihtimalle son 3 yıldır ilk defa toplu bir biçimde düşeceğini bekliyorlar.