Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel büyüme tahminlerini aşağı çekmesi ve yatırımcıların Alcoa Inc.'in bilanço sonuçlarını beklemesi üzerine New York Borsası düştü; Standard&Poor's 500 Endeksi 3. gününde de geriledi.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubunun 9'u değer kaybederken, tüketici merkezli ve teknoloji şirketleri düşüşlere öncülük etti. Intel Corp., Sanford C. Bernstein&Co.'nun hisse tavsiyesini düşürmesi sonrasında yüzde 2.7 değer kaybetti. ABD'nin en büyük alüminyum üreticisi Alcoa Inc.'in beklentinin
üzerinde 3. çeyrek kazanç ve satış rakamları açıklamasıyla yüzde 0.6 primlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 kayıpla 1,441.48 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.8 düşüşle 13,473.53 puana geriledi. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 5.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle 3 aylık ortalamaya yakın seyretti.

Herkesin bekleyip görme modunda olduğunu belirten Huntington Asset Management'ın yatırım genel müdürü Randy Bateman, bu bilanço sezonunda şirketlere ilişkin biraz daha net bir fikire sahip olacaklarını söyledi.

Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerine göre, S&P 500'deki 3. çeyrek kâr ve satış raakamları 3 yıldan bu yana ilk kez toplu hâlde düşüşe işaret edecek. Analistler, hisse başı kazançlarda ortalama yüzde 1.7, satışlarda da yüzde 0.6 düşüş bekliyor.