Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük aluminyum üreticisi Alcoa Inc., Çin'de yavaşlayan büyümeden dolayı, küresel aluminyum tüketimi tahminini 1 yüzde puanı düşürdü.

New York merkezli şirket, dün yaptığı üçüncü çeyrek mali tablo açıklamalarında, talebin bu yıl yüzde 6 artacağı tahmininde bulundu. Bu, şirketin Temmuz ayındaki yüzde 7 artış şeklindeki tahmininin yüzde 14 altında.

Şirket Başkanı ve CEO'su Klaus Kleinfeld, analistlerle yaptığı telekonferans görüşmesinde, "Son ürün piyasalarında, bazı bölgelerde, hafif yavaşlama görüyoruz" dedi ve "Çin talebinin, yılın dördüncü çeyreğinde, teşviklerden dolayı artabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Dow Jones Endeksi'nde geleneksel olarak ilk kar açıklayan şirket olan Alcoa'nın tahminlerini düşürmesi, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve dünyanın üçüncü en büyük madencilik şirketi Rio Tinto Group'un Çin için büyüme tahminlerini düşürmesinin bir gün sonrasında geldi. Aluminyum fiyatları, Londra'da, küresel arzın talebi aşması sonucu son 34 ayın en düşük seviyesine indi.

Richmond, Virginia'da Davenport & Co. analisti Lloyd O’Carroll, "Küresel ekonomi bariz bir şekilde yavaşlıyor" dedi ve "IMF bu nedenle tahminlerini düşürdü ve bu nedenle Alcoa benzer şekilde açıklama yaptı" şeklinde görüş bildirdi.