Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin Hükümeti'nin otomobillerden, tüketici maddelerine kadar birçok kalemde teşvik sağlayacağı spekülasyonu ve nakit sıkışıklığının gevşemesinin, Alcoa Inc.'in alüminyum talebi tahminini düşürmesinin ardından yeniden artan ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri gölgelemesi üzerine Çin Borsası kazanç sağladı.

Anhui Jianghuai Automobile Co., China Securities Journal'ın, hükümetin düşük emisyonlu araç ve ağır iş kamyonu almaları için çiftçilere sunulan teşvikleri genişleteceğini yazmasının ardından 3 ayın zirvesine tırmandı. Jiangling Motors Corp., para piyasası oranlarının 2. gününde düşmesi üzerine küçük ölçekli şirketler endeksini son 3 haftanın en yüksek düzeyine taşınmasına öncülük etti. Çin'in en büyük alüminyum üreticisi Aluminum Corp. of China Ltd., Alcoa'nın küresel alüminyum talebinin bu yılki artış tahminini yüzde 7'den yüzde 6'ya indirmesi sonrasında değer kaybetti.

Çiftçilere verilen vergiler gibi iyi haberlerin arttığını ve daha fazla likiditenin görüldüğünü belirten West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, beklentilerin iyileştiğini söyleyerek, hisselerin yakın dönemde kazançlar çok yüksek olmasa da süreceğini öngördü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,117.65 puana yükseldi. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 2 hisse değerlendi. Endeks erken saatlerde yüzde 0.6 aşağıda seyrediyordu. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 artışla 2,322.14 puana yükseldi. CSI 300 Endeksi'ndeki kazançlara teknoloji ve tüketici odaklı hisseler öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl hükümetin ekonomik yavaşlamayı bertaraf edecek hızda para politikalarını genişletmediği endişesiyle yüzde 3.7 düştü.