Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Nabucco Batı projesindeki transit ülkelerin sorumlu bakanlarının Avusturya'nın başkenti Viyana kentinde bir araya gelerek, projedeki yatırımcıları ve üreticileri rahatlatan Hükümetlerarası Anlaşma ile tam politik desteği vermelerinin ardından Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Resmi Sözcüsü Christian Dolezal, Nabucco Batı'da yer almaları için ''Şahdeniz konsorsiyumu ile görüşüyoruz. Görüşmelerimiz bu yılın sonuna kadar tamamlanacak'' dedi.

Dolezal, Şahdeniz Konsoriyumu'nun Batı Nabucco'da yer alması için görüşmeler yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Şahdeniz konsorsiyumu ile görüşüyoruz. Onlar da projemizde yer almak istiyor. Görüşmeler haftalık olarak yapılıyor. Görüşmelerimiz bu yılın sonuna kadar tamamlanacak.''

Şahdeniz Konsorsiyumu'nun hangi hissedarları ile görüştüklerini açıklamayan Dolezal, ''Görüşmelerimizin hali hazırda devam ediyor olmasından dolayı şirket ismi açıklayamam'' dedi. Dolezal konuya ilişkin,''Bizim hissedarlarımız iyimser. TANAP Nabucco'ya bağlanacak'' ifadelerini kullandı.

Nabucco Batı'nın zamanlamasını TANAP ve Şahdeniz ile ''uyumlu'' hale getirmek istediklerini belirten Dolezal, ''Şahdeniz 2018'in sonu itibariyle uygun olacak. Plan bu. Nabucco Batı da bu tarihte hazır olacak'' dedi.