Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc, son kazançlara rağmen ABD ve Avrupa'daki hisselerin ucuz olduğunu ve önümüzdeki 12 ayda rallinin devam edeceğini öngördü.

Piyasaların çok kötü haberleri fiyatladığına dikkat çeken Barclays Wealth&Investment Management'ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika birimi yatırım stratejileri müdürü Kevin Gardiner, gelişmiş piyasa hisselerine girmek için çok geç olmadığını, rallinin yakın zamanda sonlanmayacağını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası'nın sınırsız tahvil alım programında anlaşması ve Fed'in 3. tur parasal genişlemeyi açıklaması üzerine Stoxx Europe 600 Endeksi bu yılın en düşüğünden yüzde 16 sıçradı. Standard&Poor's 500 Endeksi ise 1 Haziran'da kaydettiği en son düşüğünden yüzde 14 tırmandı ve 14 Eylül'de 2007'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

Analistlerin kazanç büyümesi tahminlerini düşürmesine rağmen yatırımcıların hisse alımlarını sürdürmesiyle Stoxx Europe 600 Endeksi tahmini  kazançlarının 12.1 katından fiyatlanarak, son 2 buçuk yılın en yüksek değerlemesine işaret etti.

Gardiner, buna rağmen 9 küresel varlık sınıfı arasında hâlen daha en ucuz grubun gelişmiş dünya hisseleri olduğuna dikkat çekti ve bu varlıklar arasında gelişmiş piyasaların ahvilleri, gelişen piyasa varlıkları, emtia ve emlak varlıklarını saydı.