Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Alcoa Inc.'in küresel alüminyum talep öngörüsünü düşürmesinin ardından gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin düşüşünü 4. güne taşıyabileceği sinyalini verdi.

ABD'nin en büyük alüminyum üreticisi Alcoa, New York işlemlerinin erken saatlerinde yüzde 1.5 değer kaybetti. Chevron Corp., 3. çeyrek kazançlarının bir önceki periyoda göre "gözle görülür derecede" düşük olduğunu açıklamasıyla yüzde 1.3 geriledi. Yum! Brands Inc. ise kar oranının beklentileri aşmasıyla yüzde 4.3'lük bir ralli gerçekleştirdi.

S&P 500 Aralık vadelileri New York saatiyle 07:22'de yüzde 0.1 gerileyerek 1,435.2 puana indi. Endeks, dün yüzde 1 gerileyerek 3 günlük toplam düşüşünü yüzde 1.4'e taşıdı. Dow Jones vadelileri ise 18 puanlık kayıpla 13,394 puan oldu.

Londra merkezli Credit Suisse Private Banking portfolyo strateji direktörü Michael O'Sullivan, "Gelir büyümesi zayıf çünkü ABD ekonomisi yavaşladı, Asya ekonomisi yavaşladı ve Avrupa ekonomisi de resesyonda" dedi.

S&P 500 Endeksi Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel ekonomik büyüme öngörüsünü düşürmesinin ardından son 3 gündür geriliyor. Endeks buna rağmen bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 1 Haziran'ın yüzde 13 üzerinde seyrediyor.