Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, ABD'nin beklenenden iyi gelen perakende satış verilerinin, teknoloji ve tüketim şirketlerinin kazanç görünümünü desteklemesiyle değer kazandı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 1 haftanın zirvesine işaret etti.

AU Optronics Corp., Taipei endeksinde son 1 ayın en büyük yükselişini kaydederek, teknoloji şirketlerindeki kazançlara öncülük etti. Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai Motor Co. son 4 günün ilk sıçramasını yaptı. PT Bumi Resources, Nathaniel Rothschild'in Bumi Plc'nin yönetim kurulundan ayrılmasının ardından yüzde 1.4 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 999.39 puana gerileyerek, 5 Ekim'den bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. ABD'de perakende satışlar geçtiğimiz ay yüzde 1.1 artışla, yüzde 0.8 beklentisini aştı.

Tüketici harcamalarının ABD ekonomisinin en önemli büyüme motorlarından biri olduğu düşünüldüğünde, güçlü perakende satış verilerinin oldukça cazip olduğunu belirten Viet Capital Securities'in araştırma müdürü Vu Thanh Tu, perakendecilerin bu rakamların tatil sezonunda da devam etmesini umduğunu söyledi.

Vietnam'ın VN Endeksi, ülkenin başbakanı Nguyen Tan Dung'un iktidarda kalmasının ardından yüzde 1.6 yükseldi ve son 4 günün ilk kazancını kaydetti. Endeks Asya Borsalarına öncülük etti. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.8 yükselirken, Hang Seng China Enterprises Endeksi 6. gününü de yeşilde geçirdi. Güney Kore wonu, dolar karşısında 1 yılın zirvesine tırmandı.