Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın geçtiğimiz ay açıkladığı üçüncü tur parasal genişleme programına ilişkin konuşan San Francisco Fed Başkanı Jıhn Williams, QE3'ün yetkililerin ekonomideki değişikliklere uyum sağlayabilmesi ve doğru hamlelerde bulunabilmeleri için esnek olmayı amaçladığını belirtti.

Son tahvil alım programının esnek olmayı ve değişikliklere ayak uydurmayı hedeflediğini vurgulayan Williams, "QE3 tamamen ekonomideki gelişmelere bağlı" dedi.

Fed Açık Piyasa Komitesi geçtiğimiz ay üçüncü tur parasal genişleme programını başlattı ve ilk kez bir zaman ve miktar sınırlaması koymaktan  açındı. Williams, bu yaklaşımı savunan ilk politika yapıcılardan biriydi.

Tahvil alımlarının diğer varlık sınıflarına da genişletilebileceğini belirten Williams, "Eğer politikalarımız ekonomik sorunlara istediğimiz tepkiyi veremezse, programı da ona göre değiştirebiliriz" dedi.

FOMC 13 Eylül'de istihdam piyasasında ilerleme kaydedilinceye kadar her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alacağını açıkladı ve faizleri de 2015'in ortalarına kadar rekor düşük düzeyde tutacağını söyledi.