Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bankayı krizden sonra hükümet kurtarma planı süresince idare eden Citigroup Inc. CEO'su Vikram Pandit görevinden istifa etti. Pandit'in yerine yeni CEO olarak Michael Corbat atanırken, Citibank hisseleri erken işlem saatlerinde düşüş yaşadı.

New York merkezli bankadan bugün yapılan açıklamada Başkan ve COO John P. Havens'ın da, 56, istifa ettiği belirtildi. Bankaya daha önce Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da liderlik yapan Michael Corbat, yapılan açıklamaya göre Pandit'in ayrılmasının hemen ardından görevi devralacak.

Bu istifalarla, bankayı 2008 küresel kredi krizinde, vergilerle karşılanan 45 milyar dolarlık kurtarma paketiyle yönlendiren liderlik takımı da gitmiş oldu. Pandit bu yıl yatırımcılara yapılacak ödemeleri yükseltecek planının regülatörler tarafından reddedilmesi ve hissedarların plan aleyhine oy kullanmasıyla zor durumda kalmıştı.

Pandit, yaptığı açıklamada "Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz ilerlemeye bakıldığı zaman, Citigroup'da liderliği bir başkasının ele alması için doğru zamanın şimdi olduğuna karar verdim" derken, Corbat'ın bu iş için doğru adam olduğunu ifade etti.

New york merkezli Citigroup hisseleri, erken New York işlemlerinde saat 08:10 sıralarında yüzde 2.6 düşerek 35.70 dolara geriledi. Hisse, düne kadar bu yıl genelinde yüzde 39 değer kazanmıştı.