Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ünlü milyarder George Soros, Euro Bölgesi'ndeki borç krizi kabusunun, bölgeyi yok olma tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını söyleyerek, Almanya'nın bu konuda iki alternatifi olduğunu açıkladı; "ya bölgeye liderlik edecek ya da en kolayı Euro Bölgesi'nden çıkacak."

Bölgenin uzun sürecek bir resesyonun içinde olduğunu ve bunun tamamen kendileri tarafından yaratıldığını savunan Soros, bu krizin sadece Euro Bölgesi'ni değil, Avrupa Birliği'ni de tehdit ettiğinin altını çizdi.

Moneynews.com'da yer alan habere göre, özellikle Almanya için uyarıda bulunan milyarder yatırımcı, krizin çözülmesinin Almanya'ya aza mal olacağına, fakat çözüm bulunamamasının Almanya'nın da uçurumdan aşağı düşmesine sebep olacağını belirtti.

Çözüm önerisi olarak Euro tahvillerinin çıkarılmasını öneren Soros, bunun sonucun da riskin bütün bölge tarafından paylaşılacağını belirtirken, böyle bir şeyin Almanya'da siyasi olarak istenmeyecek bir yaklaşım olacağını da itiraf etti.

Soros, bir diğer öneri olarak Almanya'nın Euro Bölgesi'nden çıkmasını tavsiye ederek, "bu durumda euronun değeri düşer ve borçlu ülkelerin tahvil faizleri de kendilerini buna uyumlu duruma getirirler" dedi.

Bütçe açığı hedeflerini tutturma konusunda bir süredir Yunanistan'a ek zaman tanımaya soğuk bakan Almanya, bugün İspanya'ya tedbiri kredi verilmesine sıcak bakabileceklerini ifade etti. Bu açıklamanın ardından euro değer kazanırken, Avrupa hisseleri de günü yüzde 1.3'lük tırmanışla kapattı.