Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) başkan yardımcısı ve Avrupa'dan sorumlu ba Forex müdürü Thomas Kressin, İspanya'nın ihtiyati kredi almasının, küresel finans piyasalarına olumlu sinyaller göndereceğini savundu.

İhtiyati krediler sayesinde piyasasının İspanya'ya yaklaşımının çok daha ılımlı olacağını savunan kressin, ülkenin bu sayede açık piyasa girişini koruyabileceğini, bunun da piyasanın yararına ve istediği gibi bir sonuç olduğunu belirtti.

Almanya Maliye Bakanı'nın kamuoyuyla paylaştığı açıklamalarının aksine iki kıdemli yasakoyucu Salı günü Almanya'nın İspanya'nın Avrupa kurtarma fonundan ihtiyati kredi isteyebileceğini söyledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Hristiyan Demokratik bloğunun parti kurultayı lideri Michael Meister ve
parti sözcüsü Norbert Barthle, Almanya'nın, İspanya'nın tam kapsamlı kurtarmaya başvurması karşısındaki direncinden geri dönüşe işaret ediyor. Schaeuble ise daha geçtiğimiz ay ülkenin banka kurtarmasına karşı tam kapsamlı kurtarmaya başvurmaması konusunda uyarmıştı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Temmuz'da euroyu borç krizinden korumak için "gereken her şeyi yapma" sözü vermesinden bu yana dolar karşısında yüzde 4 değerlendi.

Öte yandan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un hükümeti kurtarma şartları netleşinceye kadar kurtarmaya başvurmayacağına ilişkin inadını sürdürüyor.