Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, bugün açıklanacak olan işsizlik başvuruları ve öncü ekonomik göstergeler öncesi çok fazla değişiklik göstermedi.

Morgan Stanley, çeyrek dönemsel veriler açıklaması öncesinde New York işlemlerinin erken saatlerinde geriledi. Gold Resource Corp., 3. çeyrek kazançlarının analistlerin beklentilerini karşılayamadığı açıklamasıyla Almanya işlemlerinde yüzde 10 değer kaybetti.

S&P 500 Aralık vadelileri Londra saatiyle 10:33'te yüzde 0.1'den daha az yükselerek 1,457.3 puana çıktı. Endeks, ekonomik verilerin beklentilerin üstüne çıkması, şirketlerin beklenenden daha fazla gelir açıklaması ve Fed'in QE3 açıklamasıyla beraber bu yıl yüzde 16'lık bir ralli gerçekleştirdi. Dow Jones vadelileri bugün 13 puan artarak 13,502 puana çıktı.

Çalışma Bakanlığı'ndan bugün açıklanacak rakamlar öncesi ekonomistlerin beklentilerine göre, dünyanın en büyük ekonomisinde öncül işsizlik başvuruları 13 Ekim'de biten haftada 365,000'e çıktı. İşsizlik sigortası başvuruları geçtiğimiz hafta 339,000'lik oranla son 4 yılın en düşük seviyesine indi.

Conference Board tarafından bugün yerel saatle 10:00'da açıklanacak olan öncü göstergeler endeksi, ekonomistlerin beklentilerine göre yüzde 0.2 yükseldi. Önümüzdeki 6 ayın görünümünü veren endeks, Ağustos ayında yüzde 0.1 gerilemişti.