Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Google Inc., üçüncü çeyrek kar ve satışlarının beklentileri karşılayamayacağını açıklayarak, hem araçlarının reklamcılara yönelik cazibesini yitirdiği hem de şirketin genişleme politikasının karlılığını azalttığı sinyalini verdi. Google, üçüncü çeyrek rakamları yanlışlıkla seans saati içinde açıklandı.

California merkezli Mountain View şirketinden bugün açıklanan verilere göre, bazı araçlar dışında hisse başına düşen kar 9.03 dolar olurken, partner sitelere yapılan satışlar hariç gelir ise 11.3 milyar dolarda kaldı. Analistler ortalama olarak hisse başına 10.65 dolar kar beklerken, satışların da 11.8 milyar dolara ulaşmasını bekliyorlardı.

Bir yıl öncesiyle karşılaştırıldığında reklam veren firmaların tıklama başına ortalama ödedikleri ücret yaklaşık yüzde 15 azalırken, bir önceki periyoda göre de yüzde 3 daha az oldu. Şirket aynı zamanda mühendislik, pazarlama ve satın alma gibi alanlarda harcamalarını arttırarak reklamların da ötesinde stratejilere giriyor. Google Inc., bu yılın başlarında 12.4 milyar dolara Motorola Mobility Holdings firmasını satın alarak hem donanım piyasasına girmeyi hem de Apple ile olan rekabetini arttırmayı amaçladı.

BGC Partners LP analisti Colin Gillis, "Çekirdek ticaretin kendisi yavaşlıyor" dedi. Google hisseleri normal New York işlem saatleri sırasında açıklanan raporun ardından yüzde 11 değer kaybederek 676 dolara geriledi.