Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, ham madde firmalarından gelen verilerin yarattığı hayal kırıklığının Çin imalatında bir iyileşme olduğu sinyalini veren göstergelere baskın gelmesiyle düştü.

Güney Kore'nin piyasa değeri bakımından en büyük ikinci petrokimya ürün üreticisi Honam Petrochemical Corp. 3. çeyrek karının düşmesiyle Haziran ayından bu yana en büyük düşüşü yaşadı. China Rongsheng Heavy Industries Group Holdings Ltd., Hong Kong'da son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saatiyle 12:33'de yüzde 0.1'lik düşüşün ardından 996.31 puana gerilerken, yükselen her 6 hisse başına yediden fazla hisse düştü. Bloomberg tarafından toplanan verilere göre endekste işlem gören firmaların yüzde 62'si beklentilerin altında çeyrek dönemlik kazanç rapor etti. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics satın alma yöneticileri öncül göstergesi, Çin'de imalatın Ekim ayında daha yavaş daralabileceğini işaret etti.

Hong Leong Asset Management Bhd. CEO'su Geoffrey Ng, "Piyasa risk almak ve almamak arasında denge aramaya devam ediyor. Eğer [Çin'in] PMI verileri ve ihracatında biraz daha iyileşme olursa, hafif bir toparlanma görüyor olabiliriz" dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, gün içerisinde kaydettiği yüzde 0.5'lik kayıptan toparlanmış oldu. Güney Kore Kospi endeksi ise yüzde 0.5 düşerek, 6 Eylül'den bu yana en düşük seviyeden kapandı.