Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Çin fabrika üretimindeki yavaşlamanın azaldığı yönünde gelen sinyaller ve konut satışlarının yükseldiğini gösteren verilerin gelmesinin ardından çok değişiklik göstermedi.

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook Inc., satışlarının tahminleri aşması üzerine yüzde 22'lik bir ralli yaptı. Boeing Co. ise yıl geneli tahminlerini bu yıl üçüncü kez arttırması üzerine yüzde 1.7 değer kazandı. Üretim bakımından ABD'nin en büyük kimyasal şirketi olan Dow Chemical Co., 2,400 işçi çıkararak 20 imalat fabrikasını kapatmasıyla toplamda yıllık 500 milyon dolar kazanç sağlayacağını açıklamasıyla yüzde 5'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:19'da yüzde 0.1 yükselerek 1,414.71 puana çıktı. Dow Jones 24.64 puanlık artışla 13,127.17 puana ulaştı. S&P 500'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamayla aynı kaldı.

Stewart Capital şef yatırım yetkilisi Malcolm Polley, "Kazançlarda dün yaşanan hayal kırıklığından sonra piyasa şimdi verilere konsantre olmaya çalışıyor. Çin imalatındaki gelişme sinyalleri, küresel bir perspektiften önemli. ABD'de konut verileri en azından istikrarı işaret ediyor" dedi.