Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri dün yaşanan düşüşün ardından bugün teknoloji şirketlerinin rallisinin Euro Bölgesi'nde kötüleşen ekonomik verilere baskın gelmesiyle yükseldi.

Dünyanın en büyük şirket yazılım üreticisi SAP AG, yıl geneli tahminleri yükseltmesinin ardından yüzde 4.6 değer kazandı. STMicroelectronics NV, maliyet oranlarını keseceği açıklamasıyla yüzde 4.2 tırmandı. Volvo AB ve Nordea Bank AB, üçüncü çeyrek verilerinin tahminleri karşılamamasının ardından yüzde 1.5'ten fazla değer kaybı yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi gün içerisinde yüzde 0.4 düşmesine rağmen Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.5'lik artışla 269.82 puana ulaştı. Gösterge endeksi dün gelen şirket verilerinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla yüzde 1.7 düşüş kaydetmişti. Endeks buna rağmen bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Haziran'ın yüzde 15 üzerinde seyrediyor.

Investec Asset Management portfolyo yöneticisi Philip Saunders, "İnsanlar dinamik olmayan bir kazanç sezonu bekliyorlardı, o yüzden çok fazla bir sürpriz yok o konuda" diyerek, görünürün ardında iyi haberler de olduğunu söyledi.