Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, şirketlerin kazanç açıklamaları ve dayanıklı mal siparişlerinde sıçramanın olduğunu gösterebilecek veriler öncesi yükseldi ve Standard & Poor's 500 Endeksi'nin yedi haftanın dibinden tekrar çıkışa geçebileceği sinyalini verdi.

Ryland Group Inc.'in 3. çeyrek verileri tahminleri aşarak inşaat firmalarının Almanya'da ilerlemesine öncülük etti. Zynga Inc., satışlarının beklentileri aşmasıyla yüzde 19 yükseldi.

S&P 500 Aralık vadelileri New York saatiyle 07:34'te yüzde 0.6 yükselerek 1,413.7 puana çıktı. Gösterge endeksi, şirketlerin hayal kırıcı verileriyle bu hafta genelinde yüzde 1.7'lik kayıp yaşadı. Dow Jones vadelileri 63 puan, yüzde 0.5, artarak 13,084 puan oldu.

Ashburton Ltd. küresel hisse yatırım yöneticisi Jonathan Aldrich- Blake, "ABD'de toparlanma hizaya girmeye başlıyor, konut sektörü kesinlikle iyileşiyor, ve bu da ekonomi için belirleyici ve hızlandırıcı bir faktördür. Yıl genelinde şu ana kadar ABD hisseleri en iyi performansı gösteren varlık oldu; yatırım yapmak için iyi bir yer oldu şu ana kadar" dedi.

S&P 500'de işlem gören ve aralarında Apple'ın da olduğu 54 şirket bugün veri açıklamaya hazırlanıyor. Endeks'in 9 Ekim'de veri açıklayan şirketlerinin yüzde 70'i analistlerin tahminlerini aştı.