Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Kayserispor'u 3-0 yendi.

7. dakikada Hamit Altıntop ile paslaşarak ceza alanına giren Umut Bulut, bu futbolcunun yaptığı ortaya iyi yükselerek güzel bir kafa vuruşuyla takımını maçta 1-0 öne geçirdi.

13. dakikada Salih Dursun'un sağdan kale önüne gönderdiği topu Galatasaray savunmasında Cris uzaklaştırırken, ceza alanı içinde Engin Bekdemir, meşin yuvarlağı önünde buldu. Ancak bu oyuncunun şutunda top yandan auta çıktı.

14. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla topla buluşup soldan ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın rakibinin baskısı altındaki vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

19. dakikada Selçuk İnan'ın ortaladığı topa savunmanın arasında yükselen Cris'in kafa ile vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

25. dakikada Hamit Altıntop'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Eboue topu kale önündeki Burak Yılmaz'a gönderdi. Burak'ın dokunuşunda sonra meşin yuvarlak, savunmada müdahale etmek isteyen Berkay Tolga Dabanlı'ya da çarparak kornere gitti.

30. dakikada Amrabat'ın soldan kaleye doğru gönderdiği topu kaleci Ertuğrul Taşkıran ön direkte kornere çeldi.

32. dakikada Galatasaray'da Selçuk İnan sol çaprazda kaleye uzak noktadan serbest vuruş kullandı. Selçuk'un kale içine ortaladığı topu, savunmanın arasından iyi sıyrılan Cris kafayla filelere gönderdi: 2-0.

36. dakikada Selçuk İnan'ın yerden Kayserispor savunmasının ortasına doğru gönderdiği topu alan Burak Yılmaz, kaleye doğru ilerleyip güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı Galatasaray adına 3. kez filelerle buluşturdu: 3-0.

43. dakikada ceza alanı içinde Umut Bulut'un pasıyla topla buluşan Amrabat'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Ertuğrul Taşkıran yatarak iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

54. dakikada Malik Deniz Fathi'den çaldığı topla ceza alanına giren Yekta Kurtuluş'un yaptığı vuruşta, kalesinden zamanında çıkarak rakibinin açısını kapatan Ertuğrul Taşkıran'a çarpan top kornere çıktı.

60. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Eboue'nin savunmanın arasında yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

64. dakikada Eboue sağdan ceza alanına getirip kale önüne gönderdiği topa Burak Yılmaz yetişemezken, arka direkte Umut Bulut'un yerden şutunda kaleci Ertuğrul Taşkıran, meşin yuvarlağı ayaklarıyla kornere göndererek tehlikeyi önledi.

72. dakikada topla sağdan ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın yerden vuruşunda, kaleci Ertuğrul, topu kontrol etti.

90 2. dakikada sağdan hızla rakip kaleye doğru ilerleyen Amrabat ceza alanı önüne doğru gelirken, müsait durumdaki Burak Yılmaz'ı gördü. Bu futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, topu yandan auta gönderdi.

Karşılaşma Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Mustafa İspiroğlu

Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 70 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan (Dk. 84 Ceyhun Gülselam), Yekta Kurtuluş, Amrabat, Umut Bulut (Dk. 77 Emre Çolak), Burak Yılmaz

Kayserispor: Ertuğrul Taşkıran, Steinsson, Berkay Tolga Dabanlı, Malik Deniz Fathi, Erdal Akdarı, Engin Bekdemir (Dk. 81 Sefa Yılmaz), Abdullah Durak, Riveros, Salih Dursun (Dk. 68 Cleyton), Mouche (Dk. 39 Ömer Bayram), Bobo

Goller: Dk. 7 Umut Bulut, Dk. 32 Cris, Dk. 36 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 15 Salih Dursun, Dk. 75 Bobo (Kayserispor)

-Fatih Terim: ''Galip geldiğimiz için tabii ki mutluyuz. Alışkın olmadığımız şekilde bir ara vermiştik''-

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımı için 4-5 maç üst üste kazanamamanın uzun bir süreç olduğunu belirterek, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor karşısında aldıkları 3-0'lık galibiyetten dolayı mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Terim, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, alışkın olmadıkları bir periyot geçirdiklerini kaydederek, karşılaşma ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

''Galip geldiğimiz için tabii ki mutluyuz. Alışkın olmadığımız şekilde bir ara vermiştik. Ama bugün oyuncularımız iyi oynadı. Gayet doğru zamanda geldi. 4-5 maç kazanamamak Galatasaray için uzun bir zaman. Psikolojik olarak etkiledi gibi görünüyor. Ama buna rağmen ilk yarı çok baskılı, çok pozisyonlu bir oyun oldu. Rakibimizi de tebrik ediyorum, bulunduğu yeri hak etmiyor. Meslektaşım zor bir zamanda zor bir göreve geldi. Kolay değil. Kayserispor'a başarılar diliyorum.''

Sakatlıkları bulunan oyuncuların yerine görevlendirdiği Cris ve Yekta'nın performanslarıyla ilgili bir soru üzerine Terim, takımın arzusunun kendisini galibiyetten daha çok mutlu ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Yekta'nın hazır olduğunu göstermesi bizim için çok önemli. Muhakkak ki galibiyet önemli ve keyif verici, skor da önemli ama bizim kurmak istediğimiz bir düzen var. Bu düzen içinde beni en çok mutlu eden, Burak'ın hatalı bir pastan sonra gelip 18'den top çıkarması, Yekta'nın ona görev verdiğimde bu görevi en iyi şekilde yapması. Oyuncuların arzusu ve bunu sahaya yansıtması, beni daha çok mutlu eder. Seyircimizin oyuncuların hatalarına tepki göstermeyip, tam tersi alkışlaması, motive etmesi, bugün beni en az galibiyet kadar mutlu etti. Cris sahanın en iyilerinden birisiydi. Dany ilk yarı kötü ama ikinci yarı daha iyiydi. Takım genel olarak iyiydi ama bu arkadaşlar, genel olarak ön plana çıktı. Riera'yı da sayabiliriz. Geçen sene Kayserispor maçında görev vermiştim, orada şanssız bir sakatlık olmuştu. Eğer düzgünseniz, iyi profesyonelseniz, inancınızda varsa çalışıyorsanız Allah da bir gün size veriyor. Onu da tebrik ediyorum.''

Terim, Burak Yılmaz'ın gol kaçırdığı bir pozisyon sonrası maç sonuna doğru alışık olunmayan bir şekilde oyun alanından ayrıldığı hatırlatılarak bunun sebebinin sorulması üzerine, ''Maç bitmek üzereydi. İçeride rakibimizi tebrik etmek için Prosinecki'yi bekledim. Nasılsa maç bitiyordu. Ben zamana bakıyordum. Pozisyon nedeniyle sinirli değildim'' yanıtını verdi.

Yapılan basit hatalara nasıl çözüm bulabileceği konusunda yöneltilen soruya da Terim, ''Göbekte kaybettiğimiz toplar, her zaman tehlikeli. Geçen senenin şampiyonu da olsa, 9-10 maç gol yemeyip rekoru kıran takım da olsa, birkaç maç kazanamayınca genel kaybın ve tepkinin verdiği psikolojik ortam, bazı konularda onları tedirgin yapabilir. Ben ona bağlıyorum. Yoksa bu kadar fazla hata yapmazdık. Her geçen gün düzelecektir. Topu kazanmayla gol yapma bizim en önemli meziyetlerden birisiydi. Bizim silahımızla kendimiz vurulmak istemeyiz. Antrenmanda çalışarak, bu sıkıntıları gidereceğiz'' şeklinde cevap verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü, Cluj maçından sonra takımı nasıl motive ettiği sorusun üzerine de özetle, ''Bireysel olarak da görüştük, hep beraber de konuştuk. Açıkçası hiçbir tablo onların nezdinde benim suratımın asılmasına imkan vermemeli. Ümidimi kaybetmeme imkan yok, hiçbir tablo beni bu hale getiremez. Hatalarımızı konuştuk. Güzel yaptığımız işleri daha çok konuştuk. Bizim Galatasaray takımı olduğumuzu, bir şekilde hatırlayacağımızı ifade ettik. Lig uzun bir maraton. Şampiyonlar Ligi'ndeki skorlar daha önemli. Bu futbolcuları demoralize etmişti. Ancak bunu da ilk antrenmanda neşeli bir şekilde çözdük'' şeklinde ifadeler kullandı.

Bugünkü galibiyetin takımda neleri değiştireceği yönündeki soruya da Terim, ''Bir grubuz biz, herkes oynayacak, oturacak. Daha formda olan, önde olan oynayacak. Sonradan girecek. Daha önümüzde 1 hafta var. İnşallah sakatlıklardan arınırız. Hep biz zorlanırız 11 seçiminde ama elimizde ne kadar fazla oyuncu olursa, o kadar güzel bir rekabet olur, yansımaları da güzel olur. Bu galibiyetle oynayıp karşılığını alamamanın psikolojisini, bertaraf etmiş olacağız. Bu bakımdan, moral açısından önemli'' diye yanıt verdi.

Takımdaki iyiler arasında Selçuk İnan'ı saymadığının ifade edilmesi üzerine Terim, ''Sadece sorulan oyuncular için konuştum. Saymaya başlasam Selçuk'u tabii ki sayarım. Önemli oyuncularımızdan birisi. Oyun organizasyonunda çok önemli işler yaptı. Onun formda olması bizim için önemli'' diye konuştu.

Terim, Elmander'in sakatlığının durumuyla ilgili olarak da, ''Dönüş süresi 4-5 ay gibi bir süre değil. İki aydan önceki bir süreye sağlık ekibimiz çekecektir. Umulanın çok altında bir zaman dilimi içinde dönecektir'' dedi.

-Futbolcuların değerlendirmeleri-

Galatasaray'ın ilk golünü atan Umut Bulut, maçla ilgili şöyle konuştu:

''Uzun bir aradan sonra kazanmamız gerekiyordu. Haftalardır kazanabileceğimiz maçlar vardı ama istediğimiz gibi olmamıştı. Bu akşam net bir skorla kazandık. İyi bir galibiyet oldu.''

Uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma giyen Yekta Kurtuluş ise kendilerine yakışmayan bir 4 haftalık sürecin ardından kazandıklarını vurgulayarak, ''İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek. Ben her zaman, hazır olmak zorundayım. Ne zaman forma gelirse şansımı kullanacağım'' ifadelerini kullandı. Yekta, ''Bilmiyorum nasıl değerlendirdim forma şansını'' derken tebessüm ederek Fatih Terim'e baktı.

-Albayrak: ''Zemin için çalışmalar yapacağız''-

Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Abdürrahim Albayrak ise stadın zemini için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Albayrak, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başkan Ünal Aysal'ın da kendilerini tebrik etmek için aradığında stadın zemini ile ilgili sorular sorduğunu belirterek, ''Muhakkak çalışmalar yapacağız. Ancak önümüzde peş peşe maçlar var. Milli maç da var. Zeminin bunu kaldırması çok zor. Ciddi bir hasar var. Milli takım yetkilileri bunu görüyordur. Bizim söylememize gerek yok. Güneşin yardımıyla bugün zeminde bir düzelme olmuştu'' şeklinde konuştu.

-Prosinecki: ''Galatasaray'ın attığı goller, kaybettiğimiz toplar sonucunda oldu''-

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 3-0 yenildikleri karşılaşmada, sonucu yaptıkları hataların belirlediğini söyledi.

Hırvat teknik adam, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, takımının karşılaşmada sergilediği performanstan memnun kalmadığını dile getirerek, ''Galatasaray'ın attığı goller, maalesef kendi hatalarımızdan, kaybettiğimiz toplar sonucunda oldu. Bu hataları, Galatasaray gibi büyük bir takım karşısında yaptığınız zaman affetmiyorlar ve bugün de değerlendirdiler. Maçta iyi mücadele etmeye çalıştık. Oyunun geneline baktığımız zaman, iyi futbol oynadığımız anlar oldu ama çok da uzun sürmedi. Takım halinde yaptığımız hatalar var. Bunu çalışarak düzeltmemiz lazım'' diye konuştu.

Robert Prosinecki, çok kısa bir süredir Kayserispor'un başında olduğunu hatırlatarak, zamana ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Kayserisporlu futbolcu Salih Dursun ise Galatasaray'ın çok baskılı başladığı maçta 3-0 öne geçtiğini anlatarak, daha sonra gösterdikleri çabanın karşılaşmayı çevirmek için yeterli olmadığını ifade etti.

Galatasaray'ın, yaptıkları hataları değerlendirerek kazandığını vurgulayan Engin Bekdemir de çok çalışarak gelecek haftalarda çıkışa geçmek istediklerini anlattı.

Bu arada, maçın ilk yarısında top eline çarpan Erdal Akdarı, pozisyonun penaltı olduğunu belirterek, ''Hoca görmedi'' dedi.

-Maçtan notlar-

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray, 5 resmi maç sonra galibiyete ulaştı.

Son galibiyetini ligin 5. haftasında Akhisar Belediyespor karşısında 3-0'lık skorla alan ''Cim Bom'', daha sonra Orduspor'a 2-0 yenilirken, Eskişehirspor ile 1-1, Gençlerbirliği de ile 3-3 berabere kaldı. Bu süreçte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz ekibi Braga'ya 2-0 yenilen Galatasaray, Rumen temsilcisi Cluj karşısında da sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de 3 maç aradan sonra kazanan Galatasaray, puanını 18'e çıkardı.

Bu arada, sarı-kırmızılı ekip, söz konusu 5 resmi maçın ardından bir karşılaşmayı gol yemeden tamamladı.

-Umut Bulut'tan 7. gol-

Galatasaray'ın bu sezon gol yollarındaki en etkili isimlerinden olan Umut Bulut, Kayserispor maçında da ağları havalandırmayı bildi.

Kayserispor maçında takımını öne geçiren golü kaydeden Umut Bulut, bu sezon ligde 7. golüne ulaştı.

Sarı-kırmızılı futbolcu, ligde daha önce Kasımpaşa (2), Beşiktaş, Bursaspor, Medical Park Antalyaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında fileleri sarstı.

-Burak Yılmaz 6. golü kaydetti-

Kayserispor karşısında takımının 3. golünü atan Burak Yılmaz da bu sezon ligdeki 6. golünü kaydetti.

Golcü oyuncu, Galatasaray formasıyla Bursaspor, Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor (2) ve Eskişehirspor maçlarında da gol ile buluştu.

-Cris siftah yaptı-

Brezilyalı futbolcu Cris, Kayserispor maçında Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetti.

''Cim Bom''da daha önce Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor, Orduspor ve Eskişehirspor maçlarında görev yapan Brezilyalı oyuncu, Kayserispor maçında takımının 2. golünü kaydederek, Galatasaray formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı.

-Ceyhun Gülselam, bu sezon ilk kez forma giydi-

Galatasaray'da Ceyhun Gülselam, bu sezon ilk kez forma giydi.

Teknik direktör Fatih Terim, daha önceki karşılaşmalarda tercih etmediği Ceyhun'u, Kayserispor maçının 84. dakikasında Selçuk İnan'ın yerine sahaya sürdü.

Bu arada 70. dakikada Hamit Altıntop'un yerine mücadeleye dahil olan Sabri Sarıoğlu da bu sezon ilk kez bir lig maçında görev yaptı.

Sabri, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Cluj maçında da sonradan oyuna girmişti.

-Fatih Terim'e sevgi gösterisi-

Galatasaray'ın, karşılaşmada farkı 3'e çıkarmasından sonra taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim'e sevgi gösterilerinde bulundu.

Sarı-kırmızılı tribünler, Burak Yılmaz'ın kaydettiği 3. golün ardından hep beraber, ''İmparator Fatim Terim'' şeklinde tezahürat yaptı.

-Kayserispor, İstanbul'da yine kazanamadı-

Kayserispor, renkdaşı Galatasaray ile İstanbul'da oynadığı 18. lig maçından da galip gelemedi.

Daha önce ''Cim Bom'' ile deplasmanda oynadığı 17 karşılaşmadan 15 mağlubiyet, 2 beraberlikle ayrılan Kayseri ekibi, bu akşam da sahadan 3-0 mağlup ayrılarak, rakibi karşısında İstanbul'da galibiyet hasretine son veremedi.

Kayserispor, lig tarihinde Galatasaray karşısındaki tek galibiyetini 21 Nisan 1974 tarihinde Kayseri'de yapılan maçta 2-0'lık sonuçla aldı.

Bu akşam oynanan karşılaşmayla birlikte iki takım arasında ligde oynanan 35 karşılaşmanın 22'sini Galatasaray, 1'ni Kayserispor kazandı, 12 maç da berabere bitti.

-Prosinecki idaresinde 2. maçında da mağlup-

Kayserispor, Shota Arveladze'nin istifasından sonra teknik direktörlük görevine getirilen Hırvat Robert Prosinecki idaresinde çıktığı ikinci maçında da mağlup oldu.

Hırvat teknik adam yönetimindeki ilk maçında geçen hafta seyircisi önünde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenilen Kayseri ekibi, ikinci maçında ise Galatasaray'a 3-0'lık skorla boyun eğdi.