Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co.'nun teknik analizine göre, Dolar Endeksi, kilit direnç seviyesini kırdıktan sonra son yedi haftanın en yüksek seviyesine çıkabilir.

JPMorgan'ın New York ofisi teknik analistlerinden Niall O'Connor, doların gösterge endeksinin, 80.20 seviyesindeki direncini yukarı yönde kırmasının ardından 7 Eylül'den bu yana en yüksek seviye olan 80.65 ile 80.70 arasındaki bölgeye yükselebileceğini kaydetti. O'Connor'a göre, 200 günlük hareketli ortalama 80.65 seviyesinde ve 81 seviyesinin yukarı yönde kırılması, endeksteki yukarı yönlü değişimi teyit edecek.

Intercontinental Exchange Inc.'nin doların ABD'nin altı önemli ticaret ortağının para birimleri karşısındaki seyrini görmek için kullandığı Dolar Endeksi, Cuma günü New York'ta fazla değişmeyerek 80.029 seviyesinde kaldı. Endeks erken saatlerde, İspanya'da işsizlik oranının, dört kişiden birinin işsiz olduğunu göstererek rekor seviyeye çıkması sonrası 80.270 ile 11 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Hisse senetlerinin gösterge endeksi MSCI Dünya ise yüzde 0.5 kadar düştü.

O'Connor, "Riskten kaçınma işlemleri olduğunda ya da risk bekleyişinin bir şekilde hızlı yükseldiği dönemde, genellikle dolarda yükseliş görürsünüz" dedi ve "Bunu Cuma sabahı gördük. Zira dolar bazı kilit direnç seviyelerini aştı" şeklinde yorumda bulundu.