Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, sahasında Bursaspor'a 1-0 yenildi.

10. dakikada Sapara'nın pasında, ceza yayı üzerinde Yasin'in yerden şutunda, kaleci Carson sağ tarafına doğru gelen topu kornere çelmeyi başardı.

22. dakikada Yasin'in sağdan ortasında, yakın mesafedeki Janko'nun kafa vuruşunda yerden sekip havalanan topu bu futbolcu tekrar kaleci Carson'un yanından kafa ile kaleye göndermek istedi. Ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

28. dakikada Bursaspor önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Bu dakikada N'Diaye'nin kafasında çizgi halinde bulunan savunmada Zeki Yavru'nun ıskaladığı top Vederson'un önüne düştü. Kaleci Onur ile karşı karşıya kalan bu futbolcunun şutunda top Onur'dan dönerek bu kez Pinto'nun önüne düştü. Ancak uygun durumdaki Pinto, etkisiz bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

30. dakikada Batalla'nın pasında, ceza alanı dışında topla buluşan Belluschi'nin sert vuruşunda, kaleci Onur sol üst köşesine doğru gelen topu güçlükle kornere çeldi.

İlk yarı 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarının ilk etkili atağında Bursaspor golü buldu. 62. dakikada Murat'ın pasında Sapara ve Bamba'dan topu kurtararak ceza alanına giren Batalla, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur'un sağından filelere gönderdi: 0-1

73. dakikada Sapara'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta, Bamba'nın göğsüyle indirdiği topu Mustafa kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üsten auta gitti.

75. dakikada Alanzinho'nun pasında, ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Bamba'nın sert şutunda, top yandan auta çıktı.

77. dakikada Vederson'un soldan kullandığı köşe vuruşunda, İbrahim'in kafayla aşırdığı topu yakın mesafedeki Ömer kötü bir vuruşla üsten auta gönderdi.

88. dakikada Zeki Yavru'nun pasında ceza alanında topla buluşan Janko'nun sert vuruşunda, kaleci Carson tehlikeyi önledi.

90. dakikada Janko'nun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Bamba'nın şutunda, kaleci Carson meşin yuvarlağı tutmayı başardı.

90 1. dakikada Bamba'nın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Emre'nin şutunda, meşin yuvarlak iki direğin kesiştiği yere çarparak oyun alanına döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

90 2. dakikada Janko'nun kafasında Zokora'nın müdahale edemediği top direğin yanından auta çıktı.

90 3. dakikada Alanzinho'nun soldan ortasında, ceza alanında Bamba'nın geriye doğru çıkardığı topu ceza alanı dışından Yasin filelere gönderdi. Ancak maçın hakemi İlker Meral, Bamba'nın topu çıkarırken rakibi Musa'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli sayımadı. Karara Trabzonsporlu oyuncular ve taraftarlar yoğun tepki gösterdi.

Bursaspor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: İlker Meral, Mustafa Emre Eyisoy, Muhittin Gürses

Tabzonspor: Onur, Zeki Yavru, Mustafa, Bamba, Emerson, Zokora, Sapara (Dk. 82 Soner), Yasin, Olcan (Dk. 69 Emre Güral), Halil (Dk. 60 Alanzinho), Janko

Bursaspor: Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Hakan, Murat (Dk. 80 Musa), N'Diaye, Belluschi, Vederson (Dk. 90 1 Ferhat), Batalla, Pinto (Dk. 71 Sestak)

Gol: Dk. 62 Batalla (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 29 Zokora, Dk. 59 Mustafa, Dk. 90 4 Yasin (Trabzonspor) Dk. 67 N'Diaye, Dk 90 3 İbrahim (Bursaspor)

-Güneş: ''Maçı kazanmayı belki hak etmemiş olabiliriz ama kaybetmeyi hiç hak etmedik''-

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Bursaspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, ''Maçı kazanmayı belki hak etmemiş olabiliriz ama kaybetmeyi hiç hak etmedik'' dedi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen hafta Beşiktaş maçında 2 puan kaybettiklerini belirterek, ''Bu maçta da 3 puan yitirerek ligde ikincilik şansımızı kaybettik. İvme kazanma dönemini iyi kullanamadık'' diye konuştu.

Maçta önde hamle yaparak hücumda etkili oynamaya çalıştıklarını söyleyen Güneş, şöyle devam etti:

''Maça iyi başlamıştık ama 15-20 dakikadan sonra rakip oyuna ortak oldu, dönen toplarda atak yaptılar. İkinci yarı kontrolü kaybetme durumu oldu. Sahanın zemini de oynanan oyuna olumsuz katkı yapmıştı. İkinci yarıda onların pozisyon bulmadan bizim de hücuma çıkarak yediğimiz gol, kötü bir skoru ortaya çıkardı. Son bölümde uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştık ama arzu ettiğimiz golü bulamadık. Bulduğumuz gol de iptal oldu. Dolayısıyla maçı kazanmayı belki hak etmemiş olabiliriz ama kaybetmeyi hiç hak etmedik. İki haftada 5 puan kaybı ligdeki konumumuzu, daha yukarılara çıkmamızı engelledi.''

Güneş, son anlarda iptal edilen gole ilişkin ise ''Hakem faul verdi herhalde. Oyunu devam ettirdi. Baktı gol olunca vazgeçti. O gol olmayacağını düşündü. Maçın başında da faullerde haksız kararlar verdi. 'Deplasmana gelen takımı ezdirmiyorum' demek için mi, yanlış gördüğü için mi? Bilemem. Son dakikada atılan golde yanlıştır, doğrudur meselesi değil oyunu devam ettirip golden sonra düdük çalması çok ilginç. Açıklamasını kendisi yapar. Bizim yapmamız doğru olmaz'' ifadesini kullandı.

Güneş, Volkan Şen'i belinde ağrısı bulunduğundan dolayı kadroya almadığını sözlerine ekledi.

-Bursaspor cephesi-

Bursaspor Antrenörü Mutlu Topçu, ''taraftarlarına bayram hediyesi vermenin mutluluğunu yaşarken başkanlarının hastaneye kaldırılmasına derinden üzüldüklerini'' söyledi.

''Trabzon'da Trabzonspor'u hiç yenememiştik'' diyen Topçu, şunları kaydetti:

''İlki başarmanın sevinci içindeyiz. İlk yarı zevkli bir maçtı. İkinci yarıda daha kontrollüydük. İkinci golü bulmamız gerekiyordu. Bundan önce 4 beraberlik aldığımız maçlarda da galibiyete yakın olan taraf bizdik'' değerlendirmesinde bulundu.

Bursaspor takım kaptanı Ömer Erdoğan ise ''Başkanımızın rahatsızlanması nedeniyle sevincimizi yaşayamadık. Zorlu dönemden geçiyoruz. Son maçları berabere bitirdiğimiz için sıralamada kendimizi son dönemlerde görmediğimiz bir yerde gördük. Zor maç olacağını biliyorduk. Ama iyi hazırlandık, iyi konsantre olduk. Maçın ilk yarısında pozisyon vermedik. Maç ortada giderken golü bulduk'' diye konuştu.

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Emerson, şansız bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, ''Oyunu ileriye taşıyamadık. Ders alınabilecek bir mağlubiyet oldu bizim için. Önümüzde yeni şanslar ve fırsatlar olacak'' dedi.

-Bordo mavililer, lig tarihinde ilk kez sahasında Bursaspor'a mağlup oldu-

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Bursaspor'a 1-0 yenilen Trabzonspor, rakibi karşısında tarihi bir yenilgi aldı.

Ligde bugüne dek Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan 36 lig maçında 24 galibiyet, 12 beraberlik elde eden bordo mavililer, Bursaspor karşısındaki sahasındaki ilk yenilgisini aldı.

Karadeniz ekibi, son 14 sezonda sadece 2009-2010'da 1-1 berabere kalmış diğer maçları kazanmıştı.

-Bu sezon sahasındaki ilk yenilgisi-

Karadeniz ekibi, bu yenilgiyle bu sezon sahasındaki ilk mağlubiyetini de aldı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve ligde sahasında 5 maç oynayarak 3 galibiyet, 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi, yenilmezlik unvanını sürdüremedi.

Ligin 3. haftasında Gaziantepspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Karadeniz ekibi, 5 hafta aradan sonra yine kaybederek ikinci yenilgisini almış oldu.

Trabzonspor'da sarı kart gören Mustafa Yumlu, cezalı konumuna düştü. Ligde 4. sarı kartını gören Mustafa, gelecek hafta ligde Medical Park Antalyaspor ile yapılacak karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak.