Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de konut fiyatlarının yükselmesi ve Güney Kore'de sanayi üretiminin artması üzerine Asya Borsaları yükseldi; MSCI Asya Pasifik Endeksi 4 gün içinde ilk kazancını kaydetti.

Satışlarının yüzde 27'ini Amerika'da gerçekleştiren Japon fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 1.7 değerlendi. Subaru arabalarının üreticisi Fuji Heavy Industries Ltd., kâr tahminini yükseltmesinin ardından yüzde 7.4 yükseldi. Dünyanın en büyük bankası Industrial&Commercial Bank of China Ltd., kazançlarının beklentiyi aşması üzerine Çinli bankalar arasındaki yükselişe öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 121.98 puana çıktı. Endeks bu ay şirketlerin beklenenin altında kâr açıklamasıyla yüzde 1.1 düştü ve küresel parasal genişleme furyasının etkisiyle 4 Haziran'da kaydettiği bu yılın en düşüğünden yaptığı sıçramayı yüzde 11'e çekti.

White Funds Management'ın yönetici direktörü Angus Gluskie, temel ekonomik verilerde ilerleme olduğunu ve bir şeyler kötü gitmezse bunun şirket kazançlarını destekleyeceğini belirtti.

Kaynak ve sanayi hisseleri göstergeleri bugün MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Endeksteki hisseler, tahmini kazançların 12.9 katından fiyatlanırken, bu oran Standard&Poor's 500 Endeksi için 13.5 katı ve Stoxx Europe 600 Endeksi için 12.1 katında seyretti.

S&P 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 kazanç sağladı. Amerikan borsaları Sandy Kasırgası'ndan ötürü 2 gün kapalı kalmasının ardından bugün yeniden işleme başlayacak.