Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in en büyük petrol şirketi PetroChina Co.'nun tahminlerin altında gelen kârının, Industrial Bank Co.'nun yüksek kazançlarının gölgelemesi üzerine Çin Borsası 5 gün içinde 4. kez ekside seyretti.

PetroChina yüzde 0.7 değer kaybetti. Çin'in en büyük ticari araç üreticisi Beiqi Foton Motor Co., zarar açıklaması üzerine son 7 ayın en sert düşüşünü kaydetti. HSBC Holdings Plc'nin bir biriminin de ortakları arasında yer aldığı Industrial Bank yüzde 1.4 primlendi. Geleneksel Çin ilaçları üreticisi Yunnan Baiyao Group Co. yüksek kâr rakamları sayesinde son 2 yılın en büyük sıçramasını yaptı.

Diğer kazanan her hisseye karşılık 2 hissenin değer kaybettiği Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 2,058.85 puana geriledi. Endeks bugün en azından 12 kez yön değiştirdi ve bu ayı kurumsal kazanç endişelerinin etkisiyle yüzde 1.4 aşağıda tamamladı. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,242.53 puana yükseldi.

Üçüncü çeyrek kazançlarından kaynaklanan olumsuz faktörlerin çoğunun fiyatlanmış olduğunu belirten Hengsheng Hongding Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Dai Ming, yatırımcıların belirli bir büyüme motoru görememesinden ötürü uzun vadeli büyüme görünümünün karamsar olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Şanghay Endeksi bugün 26 Eylül'de kaydettiği bu yılın en düşüğüne yüzde 2.7 uzaka seyrediyor ve endeks, tahmini kazançlarının 9.7 katından fiyatlanıyor. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 11 altında seyretti.