Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de konut fiyatlarındaki kazançlar ve Güney Kore'nin sanayi üretimindeki artışın etkisiyle gelişen piyasa hisseleri, son 5 ayın en kötü ayındaki kayıplarını azalttı.

Dağıtım ekipmanı üreticisi LS Industrial Systems Co., beklentinin üzerinde kâr açıklaması üzerine son 3 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Industrial & Commercial Bank of China Ltd., net gelirinin rekor düzeye tırmanmasının ardından yüzde 1.2 değer kazandı. Hon Hai Precision Industry Co., kârdaki artış ve  Yuanta Securities Co.'nun şirketin hisselerinin notunu artırması üzerine 3 haftanın en yükseğine çıktı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 994.57 puana yükseldi ve bu ayki kazançlarını yüzde 0.8'e geriletti. Güney KOre'de bugün açıklanan sanayi üretimi verisi, otomobil ve elektronik satışlarının desteğiyle 4 ay içinde ilk sıçramaya işaret etti. ABD'de de konut fiyatları yükseldi.

Güney Kore ve ABD'den gelen ekonomik göstergelerin beklentinin üzerinde olmasının hisseleri yukarı taşıdığını belirten BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, ABD'deki doğal afetin de yeniden inşaları artırarak, tüketici harcamalarını destekleyeceğini söyledi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Güney Kore Kospi Endeksi 3. gününde de primlenerek kazançlarını  yüzde 0.9 artırdı. Won, 5. gününde de değerlenerek 13 ayın zirvesine tırmandı. Endonezya rupisi, ülkenin cari açığının rekor düzeye çıkmasının ardından dolar taleplerinin yükselmesi üzerine 9. ayını da ekside kapamaya yönelerek son 20 yılın en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti.