Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Air France-KLM Group ve Deutsche Lufthansa AG'nin analistlerin tahminlerinden daha iyi kar açıklamasının ardından yükseldi ve dünkü son iki haftanın en hızlı rallisini daha da genişletti. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisseleri de yukarı yönde hareket etti.

Avrupa'nın en büyük iki havayolu Air France-KLM ve Lufthansa'nın her ikisi de yüzde 7'nin üzerinde prim yaptı. Dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal, son üç yılın en düşük çeyrek dönem karını açıklamasının etkisi ile yüzde 4.7 değer kaybetti. Anheuser-Busch InBev NV de aşağı yönde hareket etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, dünkü yüzde 0.9'luk rallisinin ardından, yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 08:53'te 272.41 puana çıktı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratı, ABD hisse senedi piyasalarının Sandy Kasırgası nedeniyle iki gün kapalı kaldıktan sonra bugün yeniden açılacak olması ile birlikte, yüzde 0.6 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.8'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Avrupa hisse senetleri dün, BP Plc ve Deutsche Bank AG gibi önemli şirketlerin analistlerin tahminlerinden daha iyi kar açıklaması ve ABD'de konut fiyatlarının arttığını gösteren verinin desteği ile son iki haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Asya hisse senetleri ise, Güney Kore'de sanayi üretiminin artmasının etkisi ile rallisini genişletti.

Avrupa boyunca işlem hacmi son iki günde, ABD hisse senedi piyasalarının 100 yılı aşkın sürede hava koşulları nedeniyle en uzun kapalı kalmasının etkisi ile düşük seyretti. Bloomberg'in derlediği verilere göre, Stoxx 600'de işlem gören şirketlerin toplam işlem hacmi, son 30 günün ortalamasının yüzde 40 altında kaldı.