Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'deki başkanlık seçiminin bir hafta öncesinde New York Times tarafından yapılan son anket, yarışı başkan Barack Obama'nın, Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'nin yüzde 1 önünde götürdüğüne işaret ediyor.

CBS News/New York Times anketinin Sandy Kasırgası'nın Doğu Sahili'ni vurmasının öncesinde düzenlediği ankete göre Obama yüzde 48, Romney ise yüzde 47'de seyretti. Bir önceki ankette Obama oyların yüzde 49'una sahipken, Romney  yüzde 46'da kalmıştı.

Kadınlar arasında yarışı yüzde 52'ye yüzde 44 galibiyetle Obama götürürken, erkekler arasında da Romney yüzde 51'e yüzde 44 ile fark attı.

Olası seçmenler, yüzde 52'ye yüzde 43 ile Obama'nın orta sınıfa Romney'den daha fazla yardımcı olacağına inanırken, Romney'nin Kongre'deki partiler arasında daha iyi uzlaşma sağlayacağını düşünenler de yüzde 50'ye yüzde 39 oranlarında seyretti.

Romney'nin istihdam konusunda daha başarılı olacağına inananların oranı yüzde 51, bütçe açığında daha fazla ilerleme kaydedeceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 54 oldu.