Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya tahvilleri, ülkenin cari işlemler fazlası vermesinin ardından, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan konusundaki telekonferans görüşmesi öncesi değer kazandı ve 10 yıl vadeli tahvillerin faizi bir haftanın en hızlı düşüşünü gösterdi.

İtalya ve İspanya'nın iki yıl vadeli tahvilleri, politika yapıcıların Yunanistan'a kurtarma paketi hedeflerini tutturması için ek süre verebileceği yolundaki iyimserlikle, yükseldi ve üçüncü ayı da yükselişle geçmeye yönlendi. Euro Bölgesi maliye bakanları, bugün öğle saatlerinde telekonferans görüşmesi yapacak ve daha sonra bir açıklama yayınlanabilir. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, 1.7 milyar euroluk (2.2 milyar dolar) 30 yıl vadeli tahvil arzının ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Frankfurt'ta Helaba Landesbank Hessen-Thueringen araştırma analisti Ralf Umlauf, "İspanya'daki veriler tahminlerimizden daha olumluydu" dedi ve "Çevre ülkelerin tahvillerinde ralli görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yedi baz puan ya da 0.07 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 11:55'te yüzde 5.60'ya düşrü ve 19 Ekim'den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Ocak 2022'de vadesi dolacak yüzde 5.85 faizli tahvillerin fiyat 0.48 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 4.80 euro yükselerek 101.175'e çıktı.

İki yıl vadeli İspanyol tahvillerinin faizi 10 baz puan düşerek yüzde 2.99'a feriledi ve bu ayki düşüşünü 44 baz puana çıkarttı. Aynı vadeli İtalyan tahvillerinin faizi ise altı baz puanlık düşüşle yüzde 2.26'ya indi ve 28 Eylül'den bu yanaki düşüşünü 10 puana çıkardı.