Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin en büyük şirket lobisi CBI, ülkenin üçüncü çeyrekte yeniden artı büyümeye dönmesinin ardından büyüme tahminini yukarı çekti ve İngiltere Merkez Bankası'nın büyük ihtimalle önümüzdeki hafta daha fazla teşvikten kaçınacağını öngördü.

İngiliz Sanayi Konfederasyonu (CBI) bugün yayınladığı raporuyla İngiltere ekonomisinin bu yıl durağan olacağını ve 2013'te yüzde 1.4 büyüyeceği tahmininde bulundu. Kuruluş Ağustos'ta bu yıl için yüzde 0.3 daralma ve önümüzdeki yıl için yüzde 1.3 büyüme öngörmüştü. CBI, büyümenin 2014'te yüzde 2 genişleyebileceğini söyledi.

İngiltere ekonomisindeki geri sıçramasında, Olimpiyat biletleri satışları gibi tek seferlik faktörler de etkili oldu. Büyümenin bu çeyrekte de devam edebileceğini, ancak ekonominin şoklar karşısındaki kırılganlığının devam ettiğini savunan CBI Direktörü John Cridland, İngiltere Merkez Bankası'nın 8 Kasım'daki toplantısında teşviklere ara verebileceğini, politika yapıcıların varlık alım programını daha sonra yeniden başlatabileceğini söyledi.

Ekonomik görünümü zorlayıcı bulan Cridland, risklerin aşağı yönlü olduğunu ancak Avrupalı liderlerin borç krizi konusunda harekete geçmesi ihtimalinin, kötüleşmeden daha büyük olduğunu ifade etti.

Öte yandan CBI'ın ekonomi analiz müdürü Anna Leach, ABD'deki mali uçurumun, yıl sonuna doğru ekonomik büyümedeki belirsizlikeri