Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İşsizlik oranının son 13 yılın en yüksek seviyesine tırmandığı ve resesyonun derinleştiği İtalya'nın merkez bankası başkanı Ignazio Visco, ekonominin zayıf büyüme ve güven eksikliği sonucunda bir kısır döngüye girebileceği uyarısında bulundu.

Roma'da katıldığı bankacılık konferansında Visco, fabrika kapanmalarının, iflas ve kamu sektörü kesintilerinin etkisiyle İtalyan gençlerinin yüzde 35'inin işsiz olduğunu söyledi.

İtalya Başbakanı Mario Monti'nin yapısal reformlarını, İtalya'da piyasa güvenindeki "kayıpları durdurduğu" gerekçesiyle öven Visco, bir sonraki hükümetin başına kim geçerse geçsin, bütçe hedeflerine saygı duyulması ve reformlarının uygulanmasının gerektiğini belirtti.

Visco, ekonomiyi zor günlerin beklediğine dikkat çekerek, reformların orta vadede etkili olacağını, istikrar için hükümetin fazla kemer sıkma önlemi planladığını söyledi. İtalya Merkez Bankası Başkanı Visco, 2 trilyon euroya ulaşan yüzde 126 borç/GSYH oranıyla İtalya'nın Yunanistan'ın ardından 2. sırada yer aldığına dikkat çekti.

Kısır döngü riskine karşı uyaran Visco, "Düşük büyüme ve tasarruflardaki azalma sonucunda aileler belirsizlik içinde kıvranıyor ve büyüme daha da düşüyor" dedi.