Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Koreli şirketlerin bilanço rakamlarındaki iyileşme ve ABD'de istihdam ve imalat verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle gelişen piyasa hisseleri değerlendi; MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi son 2 ayın en iyi haftalık kazancına işaret etti.

Dünyanın en büyük gemi inşaatçısı Samsung Heavy Industries Co. 1 yılın en büyük rallisini yaptı. Hindistan'ın en büyük üçüncü yazılım hizmetleri ihracatçısı Wipro Ltd., beklentinin üzerinde kar açıklaması sonrasında 5. gününde de değerlendi. Swatch Group AG'nin Çİnli ortağı Hengdeli Holdings Ltd., Hong Kong'taki perakende satışlarının beklentinin üzerinde gelmesiyle sıçradı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi teknoloji ve sanayi hisselerinin öncülüğünde 4. gününde de yükselerek son 1 ayın en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti. Endeks yüzde 0.5 artışla 1,004.80 puana çıktı ve bu haftaki kazançlarını yüzde 1.5'e genişleterek son 7 haftanın en iyi haftasını kaydetti. MSCI Endeksi'nin 30 günlük volatiliesi dün 8.9 ile Kasım 2006'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Bu haftaki verilerin yatırımcıların ABD ve Çin ekonomilerine ilişkin endişelerini gevşettiğine dikkat çeken Shinhan BNP Paribas Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Chu Moon Sung, bilanço rakamları karışık olsa da, yatırımcıların artık bir miktar daha güvende hissettiğini söyledi.