Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hyundai Motor Co. ve Kia Motors Corp.'un, kilometre hesabını olduğunun üzerinde gösterdiğinin anlaşılmasıyla değer kaybetmesi üzerine Asya Borsaları düştü. ABD'deki başkanlık seçimlerinin öncesinde işlem hacmi, ortalamanın altında kaldı.

Hyundai ve Kia, Amerikalı müşterilerinin kayıplarını telafi edeceklerini söylemelerinin ardından yüzde 6 düştü. Rakip Toyota Motor Corp. yüzde 2.1 değerlendi. Foxconn International Holdings Ltd., Apple Inc.'in iPhone 5 modelinin bazı parçalarını üretmek için sipariş alacağı spekülasyonuyla yüzde 34 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 122.07 puana geriledi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 2 hisse değer kaybetti.

Son aylarda hisselerde görülen sıçramanın birçok kişiyi ikna edemediğini, bunun da işle hacimlerinden anlaşılabileceğini belirten IG Investment Ltd.'ın yöneticilerinden Benjamin Tam, Çin ve ABD'deki siyasi durumlarda istikrar sağlanıncaya kadar piyasalarda büyük bir değişiklik öngörmedi ve Avrupa'nın endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Asya'nın gösterge endeksi bu yıl merkez bankalarının, yavaşlama ve Avrupa'daki borç kriziyle mücadele etmek için parasal genişleme önlemlerini artırmasıyla yüzde 7.6 yükseldi. Endeks, ortalama kazançların 13.2 katından fiyatlandı. Bu oran Standard&Poor's 500 Endeksi için 13.7 katında ve Stoxx Europe 600 Endeksi de 12.3 katında seyrediyor.

S&P 500 Endeks Vadelileri bugün yüzde 0.1 yukarıda seyrediyor. Endeks, ABD'de istihdam büyümesinin toparlanmaya işaret etmesine rağmen yüzde 0.9 düştü.