Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'deki liderlik değişim sürecinin başlaması, ABD'deki başkanlık seçimleri ve Yunanistan'da kemer sıkma önlemlerinin oylanmasının öncesinde Yunanistan'ı gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın zirvesinden geri adım attı.

Güney Koreli otomobil üreticileri Hyundai Motor Co. ve Kia Motors Corp., Amerikan müşterilerinin kilometre hesabını fazla göstermiş olmasından kaynaklanan zararlarını telafi edeceklerini açıklamaları sonrasında sert düşüş laudetti. E Ink Holidngs Inc., Citigroup Inc.'in hisse notunu düşürmesinin ardından son 3.5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,001.04 puana düşerek, yüzde 1.5 kazançla 2 haftanın zirvesine tırmandığı 4 günlük sıçramayı sonlandırdı. Çin'de iki farklı hizmet PMI endeksi, 8 Kasım'da başlayacak olan liderlik değişiminin öncesinde çelişkili bir tablo çizdi. ABD'de yarın başkanlık seçimleri yapılacak ve bu hafta Avrupalı liderlerin Yunanistan'ı euroda tutma kararlılığı test edilecek.

ABN Amro Private Banking'in Asya hisse araştırmaları müdürü Daphne Roth, birçok göstergenin iyi performans sergilediğini ve yatırımcıların şimdi de ABD seçimleri ve Çin'deki liderlik değişimi konularında net bir görünüm elde etmek için bir bahane aradığını söyledi.