Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya tahvilleri, Yunanistan'ın euroda kalması için gereken kemer sıkma tedbirlerinin oylamasına hazırlanması ile birlikte değer kazandı. Bu hareket sonucu, iki yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi iki aydır ilk kez sıfır seviyesinin altına indi.

On yıl vadeli Almanya tahvillerinin faizi dört haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, 7 Kasım'da oylanacak kemer sıkma tedbirleri arasında yer alan ücret ve emekli maaşı kesintilerinin son kez olacağını kaydetti. Almanya'da Sentix araştırma enstitüsünün bugün açıklayacağı Euro Bölgesi ekonomik beklenti göstergesinin, Bloomberg'in anketine katılan 11 ekonomistin tahmin medyanına göre, Ekim ayında, eksi 22.2'den eksi 21'e yükselmesi bekleniyor.

Almanya'nın iki yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan ya da 0.01 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 07:27'de eksi yüzde 0.005'e indi. Bu kağıdın faizi seans başında eksi yüzde 0.011'e kadar geriledi. İki yıllıkların faizi böylelikle 6 Eylül'den bu yana ilk kez eksiye indi. Eylül 2014'te vadesi dolacak yüzde 0 faizli tahvillerin fiyatı 0.02 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 20 euro senti yükselerek 100.01'e geldi.

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan düşerek yüzde 1.44'e geriledi. Bu kağıdınf aizi seans başında yüzde 1.43'e inerek 3 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Hollanda ve Fransa bugün borçlanma ihaleleri düzenleyecek.

Bloomberg ve European Federation of Financial Analysts Societies tarafından derlenen evrilere göre, Alman tahvilleri bu yıl yatırımcısına yüzde 3.5 getiri sağladı. İspanya tahvilleri yüzde 3 kazandırıken, İtalya tahvilleri yüzde 17 yükseldi.