Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, seçmenlerin sandığa gitmeye hazırlanması ve Yunanistan'ın uluslararası kreditörlerden daha fazla finansman alabilmek konusunda zorluk yaşaması üzerine çok fazla değişiklik göstermedi.

Williams Partners LP, hisselerin Goldmand Sachs Group Inc. tarafından bir üst seviyeye çekilmesi üzerine Alman işlemlerinde yüzde 1.5 değer kazandı. Ford Motor Co., Çin'deki satışların, bu ülkenin Japonya'yla problem yaşamasının üzerine yükseldiğini açıklamasıyla New York işlemlerinde yüzde 2 çıkış kaydetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık vadelileri Londra saatiyle 10:46'da yüzde 0.1'den daha az yükselerek 1,405.8 puana çıktı. S&P 500, beklenenden daha iyi çıkan istihdam verilerinin, teknoloji ve emtia hisselerindeki düşüşü durduramamasıyla 2 Kasım'da yüzde 0.9 düştü. Dow Jones vadelileri bugün 5 puan yükselerek 12,996 puan oldu.

ETX Capital Alman işlemleri yöneticisi Markus Huber, "Piyasaların bant seyrinin bugün en iyi ihtimalle ılımlı olması bekleniyor "diyerek, yatırımcıların ABD seçimleri ve diğer sebeplerden dolayı "bekle-gör" tavrı takınabileceklerini ifade etti.

ABD seçmenleri ise yarın Barack Obama'ya 4 yıl daha görev süresi tanımak veya Cumhuriyetçi Mitt Romney'i seçerek gidişatı değiştirmek arasında karar verecekler.